zondag, maart 26

Op het verkeerde been

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wat te schrijven over het Eredivisieweekeinde? In Tilburg zullen ze bij zichzelf te rade gaan. Willem II is volledig terecht de hemel ingeschreven, maar staat zestiende. Een kansloze nederlaag tegen Sparta, en nu 2020 nog een uitbeurt bij AZ en een thuismatch tegen Ajax biedt, lijken ze de kerst op een degradatieplek te gaan dorbrengen.

We kunnen het ook hebben over Quincy Promes, het verhaal van de dag. Studio Sport wordt vaak een Ajax-voorkeur verweten. Het zal niet helpen dat Promes’ arrestatie op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij de uitzending opende op een avond dat Ajax niet speelde – zaterdag het met Promes immers al met 4-0 van PEC Zwolle gewonnen. Ook de mij resterende ruimte komt een Ajacied toe. Om goede reden, gelukkig.

Stijl van een huis

Een uur na de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA vertrouwde Klaas-Jan Huntelaar een paar journalisten toe dat hij er aan het einde van het seizoen mee ophoudt. Allen dachten ze een primeurtje hebben. Voordat Promes alle aandacht opeiste met een geruchtmakende zaak, was er amper een moment om stil te staan bij Huntelaar. Is dit nu hoe de man die over drie doelpunten Eredivisietopscorer van de 21e eeuw afscheid neemt? Tussen neus en lippen, na een routinepotje in de Eredivisie, voor lege rangen?

Wie het niet bij hem vindt passen, kent hem niet. Dit is net de stijl van het huis. Huntelaar zou aan een volgend seizoen beginnen als 38-jarige. Zijn afscheid zou niemand moeten verrassen, maar doet dat toch. Zo heeft hij met de voetballiefhebbers – en in het bijzonder het handjevol journalisten dat allemaal dacht een exclusief nieuwtje te hebben – gedaan wat hij al vijftien jaar met zijn mandekkers doet. We stonden allemaal op het verkeerde been. Typisch Klaas-Jan, een intelligente kerel.

“Als ik stop met voetballen, is mijn jeugd voorbij”, sprak hij onlangs in een interview. De emotie in zijn afscheidsaankondiging, die was dan ook te voelen. PSV, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan, Schalke 04, Ajax. Doelpunt. Gol. Gol. Tor. En weer doelpunt. Het was mooi, we hebben genoten.

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.