donderdag, juni 20

Ode aan de zuivering – Jan Daelemans

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kwaliteitskrant De Standaard heeft zich sinds enkele weken vastgebeten in matchfixing ,witwaspraktijken en wantoestanden in het Belgisch voetbal .Sinds een tiental dagen verschijnt bijna dagelijks een dubbele pagina ‘Football Leaks’ of het verhaal van wantoestanden in het Europees voetbal…gestuurd door roemrijke clubs als PSG , Manchester City en andere vaste Champions League -klanten.

Hoewel het voor de pure voetballiefhebber niet aangenaam is om elke dag met nog meer wanpraktijken geconfronteerd te worden , beseft iedereen die van deze populaire sport houdt dat deze artikels en getuigenissen de enige weg naar de waarheid en naar totale zuivering inslaan.

Peter Vandenbempt – voetbaljournalist en voetballiefhebber bij uitstek- beseft dit tenvolle. Aandoenlijk hoe hij tijdens Extra Time opnieuw nagels met koppen sloeg. In zijn gekende stijl bracht hij in enkele volzinnen een heldere analyse van de actuele situatie (Advocaat Rieder is erin geslaagd Dhr. Raskin van het onderzoek weg te trekken en de weg voor toppleiters ligt open richting procedureslag). Peter sprak vol gloed uit dat hij – als liefhebber- blij is sportjournalist te zijn en geen advocaat. Nochtans beseft hij dat sommige ‘vermeende daders’ reeds (te) lang in de gevangenis zitten ,anderzijds kon Peter zijn ingehouden woede bijna niet meester….bang als hij is dat alle voetbalkwalen opnieuw in de doofpot worden gestopt.

En ….. jawel, het zou doodjammer zijn …. niet alleen voor onderzoeksrechter Raskin, niet alleen voor Peter VDB, niet alleen voor al die journalisten van De Standaard en EIC die al maanden alles naar boven spitten maar zeker ook voor voetballiefhebber Jan met de Pet .

Jan met de Pet is net zoals clubleiders, managers, sportjournalisten en referees erg in de war en verlangt naar duidelijkheid! Jan met de Pet heeft het lastig om nog met goesting naar voetbalwedstrijden te kijken en luidkeels te supporteren! Jan met de Pet ziet overal spoken en denkt dat zijn favoriete club benadeeld wordt t.o.v. andere clubs, die ook boter op hun hoofd hebben!

De voetbalsport is het aan zichzelf en aan die miljarden beoefenaars en supporters verplicht om klaarheid te scheppen en het spel opnieuw zijn speels karakter te geven !! Laat ons hopen dat de opvolgers van Dhr. Raskin daarin slagen, dat de pleiters voor één keer op de achtergrond blijven zodat Jan met de Pet op zaterdag of zondag opnieuw op de voorgrond kan treden!!

 

Jan met de Pet Daelemans

 

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

2 reacties

  1. Pingback: kojic acid soap

  2. Pingback: Where to buy weed online in europe

Leave A Reply