vrijdag, juli 19

Niet alle Eddy’s zijn slim – Eddy Vercammen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Er is een EDDY Merckx, een EDDY Planckaert en ik heet ook EDDY. Maar in België-Azerbeidzjan werd aangetoond dat er ook domme EDDY’s zijn. Zijn naam is eigenlijk Israfilov met als voornaam Eddy Silvestre Pasqual. Maar Eddy kan gemakkelijk op zijn truitje, vandaar. Tweemaal op heel korte tijd slaagde hij er in om een dwaze fout te maken die dan nog terecht een gele kaart verdiende. Die man minder maakte het voor onze Belgen nog wat makkelijker.
Ik ben blij dat trainer Tedesco in tegenstelling tot de slijmbal met vier man achteraan speelt. Daardoor kan hij met een driemansvoorlijn met nog één man er achter het aanvallend Belgisch talent maximaal uitspelen. En hoe hebben ze dat gedaan ! Ja, het was geen sterke tegenstrever maar hetgeen ze de eerste helft op de mat brachten was van een hoog gehalte. De tweede helft was minder. Er stond een 4-0 op het scorebord. Er volgden enige vervangingen en de buit was binnen, geen risico’s meer. Het werd minder attractief maar de supporters waren tevreden.
Als De Bruyne, op zijn vroeger niveau, terug komt zullen we met de Bruyne op 10 en Trossard op de plaats van Bakayoko toch één van de beste aanvalslinies hebben. De wat jongere aanvallers die we nog achter de hand hebben, zullen ook wel hun kansen krijgen tijdens het EK tornooi. Of de verdediging sterk genoeg is moeten we nog afwachten. Misschien wordt de verdediging minder op de proef gesteld als de tegenstrevers zich speciaal aanpassen aan onze aanvallers. Dat zullen we dan wel zien. En ze zeggen toch dat de aanval de beste verdediging is !!
Ik denk dat alle voetballiefhebbers genoten hebben van de prachtige eerste helft van onze Rode Duivels ! Proficiat trainer en spelers !
Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

Leave A Reply