woensdag, juni 19

Minister Muyters ondertekent het charter ‘Ook wij sporten geestig gezond!’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ondertussen zegden al 40 sportfederaties (Vlaamse atletiekliga, basket Vlaanderen, …) hun steun toe en wordt het charter in samenwerking met 80 steden en gemeenten verspreid! Ondertussen ondertekenden al ongeveer 1000 sportclubs het charter!

Het charter ‘Ook wij sporten geestig gezond!’ werd ontwikkeld uitgaande van de intrinsieke kracht van de jonge sporter. In bijlage vindt u het charter terug en Nico brengt de pijlers op een geestige manier onder de aandacht:

Geestig gezond sporten wil binnen de sportclubs en de bredere maatschappij aandacht vragen voor het psychisch welzijn van jonge sporters. Kinderen en jongeren hebben het recht om op hun eigen tempo in een veilige omgeving te groeien en plezier te maken. Geestig gezond sporten werd opgezet vanuit het Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg PassAnt en samen met de partners G-sport Vlaanderen, Sporta en Parantee-Psylos vormgegeven over Vlaanderen.

Dirk de Wachter is de peter van het project en was de eerste persoon die het charter ondertekende. Hij geeft aan dat de sportclub een plek moet zijn waar verbinding met elkaar moet kunnen gemaakt worden.

Share.

About Author

3 reacties

  1. Pingback: Apple

  2. Pingback: shatter bars toronto

  3. Pingback: meat company

Leave A Reply