donderdag, mei 23

Louis van Gaal neemt Het Straatvoetbalboek van Rob Siekmann in ontvangst

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Louis van Gaal heeft voetbalclub ASC in Oegstgeest bezocht op uitnodiging van Dorpsmarketing Oegstgeest om Het Straatvoetbalboek in ontvangst te nemen van schrijver Rob Siekmann. Op dinsdagmiddag 4 juli kwamen Van Gaal en zijn vrouw langs bij de voetbalclub. Waar vele belangstellenden, waaronder de burgemeester van Oegstgeest, aanwezig waren.

Nadat Dorpsmarketing vernam dat Siekmann een prachtig boek heeft geschreven, organiseerden zij gezamenlijk dit evenement. Oegstgeest staat bekend als Schrijversdorp, maar de inwoners zijn ook heel sportief. Zo ontstond een mooie combinatie tussen literatuur en sport.

Siekmann vertelde hoe hij tot het schrijven van dit boek is gekomen en benoemde ook enkele voorbeelden van Louis van Gaal. Zo werd er verteld dat je Louis van Gaal in je team moest hebben; ‘’Want anders kon je het wel schudden.’’

Louis van Gaal reageerde zeer enthousiast en bleef nog lang kletsen met diverse leden van de club, met onder ander Commissaris voetbalzaken Mirjam Werner. Het boek is onder andere te koop bij de Rijnlandse Boekhandel.

En uiteraard ook via boeken.cafe en dewitteduivel.com. Het werd uitgegeven door Willems uitgevers.

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply