zaterdag, november 27

Jan Mulder moet opstaan

Pinterest LinkedIn Tumblr +


Reeds na 30 minuten werd de play-off 1 wedstrijd tussen Standard en Anderlecht gisteravond stilgelegd (tussenstand : 2-0) ! 

‘Supporters’ konden het niet meer aanzien  en kozen voor kabaal boven een 0 op 12 na 4 inloopwedstrijden in deze ‘ oh zo spannende competitieformat’

Verbijstering alom : de Belgische modelclub bij uitstek uit de jaren 70-80 glijdt week per week verder weg ….richting ‘zwart gat’. Verbist en Puis van hierboven; Paul Van Himst ,Eddy Merckx en Gille Van Binst kijken van beneden vol onbegrip toe en vragen zich – samen met de supporters- wezenloos af of Trebel en Kums het zinkend schip nog naar de haven kunnen/willen leiden.

Paars-wit is onderweg de ‘grandeur’ van weleer kwijtgespeeld , is niet mee-geëvolueerd naar de 21ste eeuw en mist de beleving en de ziel van de vorige eeuw. Enkel een drastische oplossing kan redding brengen :  Jan Mulder – de spits die nog steeds verlangt naar de geur van het gras en van de kleedkamer – moet in actie treden … woord en daad samengebald . 

Gedaan Jan met columns schrijven in één of andere  Vlaamse krant ,gedaan Jan met analist spelen bij vriend Frank Raes in extra-time! Opnieuw aan de slag, handen uit de mouwen en recht op het doel af in plaats van – dankzij het Bosman-arrest – een nieuwe transfer af te dwingen naar VTM!

Laat dit over aan Marc van blauw-zwart  maar vergeet dit als Jan van paars-wit ,haal je club uit de nood ! Kijk naar je echtgenote ,hoog in de Anderlechttribune en luister naar je zoon Joeri beneden op het veld !

Jan, laat de netten opnieuw trillen in het C. Van den Stockstadion en laat de tribunes opnieuw kreunen van echt voetbalgenot , Anderlecht waardig!

Jan Daelemans

Share.

About Author

François Colin (68) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Sinds zijn pensioen in 2014 is hij columnist voor Sport/Voetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply