maandag, januari 18

Immense bewondering voor Modric – Jan Daelemans

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alhoewel mijn vrouw liever zou hebben dat ik wat snoeiwerk verricht in de tuin, moet ik eerst nog iets kwijt: ‘Ik was een fervente supporter van Paul Van Himst en Jan Mulder, ook van Pélé , Maradona en Cruyff. Ik vind Ronaldo en Messi geweldig … maar ik had niet verwacht nog iemand aan dit vedettenkransje te moeten toevoegen. Hij is immers klein en schichtig – zeker ten opzichte van zijn ploeggenoten, zijn haar is niet modern gekapt. Integendeel, het hangt  sluiks tegen zijn slapen, hij draagt op het WK de kapiteinsband van zijn land maar maakt bijna nooit zijn beklag bij de scheids, hij wordt niet echt gewaardeerd door zijn landgenoten-supporters, maar hij houdt niet op met respect af te dwingen. Hij mist een belangrijke strafschop maar neemt zijn verantwoordelijkheid opnieuw na verlengingen. Telkens hij aan de bal komt, kan ik niet nalaten te roepen: ‘Komaan Luka!!’ “

Wat bewonder ik Luka Modric!! Hij heeft schitterend gespeeld tijdens bijna alle CL-matchen van De Koninklijke, hij herhaalt al jaren deze prestaties bij Kroatië, hij is zowel aanvallend als verdedigend – zonder fouten te maken! – beslissend, hij denkt en speelt vooruit wanneer de kans zich voordoet, hij kiest afwisselend voor de korte combinatie en de lange pass, hij doet het perfect met links en rechts, hij heeft ritmeveranderingen in huis en het strafste van al: hij doet dit ook nog op het einde van de wedstrijd en na een lang en slopend seizoen!

Wel, Filip Joos, ik vind LUKA MODRIC fenomenaal !

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

Leave A Reply