woensdag, mei 29

Hoe wint België de wereldbeker? Mijn ideale Rode Duivelselftal! – Raf Willems

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

België is het eerste Europese land dat zich heeft geplaatst voor de Wereldbeker 2018 in Rusland.

Nu is het tijd voor het ‘paar miljoen bondscoaches’ dat ons land rijk is om zich te moeien met de opstelling. Laten we Roberto Martinez een beetje helpen op weg naar de wereldtitel.

 

Stuur jullie ideale Rode Duivelselftal naar www.dewitteduivel.com

Dat van mij ziet er alvast als volgt uit: 3-4-3 opstelling met ‘voortdurend-in-beweging-zijnde-en-van-plaats-switchende-spelers’:

 

DOEL: THIBAUT COURTOIS

VERDEDIGING: JAN VERTONGHEN – TOBY ALDERWEIRELD – THOMAS MEUNIER

MIDDENVELD: YANNICK CARRASCO – MOUSSA DEMBELE – RADJA NAINGGOLAN – KEVIN DE BRUYNE

AANVAL: EDEN HAZARD – ROMELU LUKAKU – DRIES MERTENS

 

Ik bouw mijn elftal rondom de defensieve as van Tottenham Hotspur met Alderweireld-Vertonghen-Dembélé.

De Bruyne krijgt een vrije rol, Dembélé controleert centraal, Nainggolan infiltreert door het midden en Lukaku maakt geregeld ruimte in het centrum voor Mertens. Carrasco dekt de zone af waar Hazard mag improviseren. En Meunier rukt in de mate van het mogelijke de flank van de tegenpartij aan flarden.

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.