donderdag, mei 23

HOE KLOPPEN DE RODE DUIVELS BRAZILIE? – RAF WILLEMS

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iedereen bondscoach natuurlijk! Hoe kloppen we Brazilië? Het is ni moeilijk, t’es zelfs gemakkelijk.

 Ik ga alvast voor volgende aanpak.

Ik kies voor 1-4-1-4-1 – opstelling:

 

 

1: Courtois – 4: Meunier – Vertonghen – Alderweireld – Vermaelen – 1: Dembélé – 4: Mertens – Witsel – De Bruyne – Hazard – 1: Lukaku

 

 

Verantwoording: ik heb niet het gevoel dat Kompany klaar is voor twee wedstrijden op wereldtopniveau in een tijdspanne van vijf dagen. Ik kies centraal voor het duo van Tottenham. Als Vertonghen en Alderweireld in topvorm waren, behoorden ze op dat gebied tot de besten van de Premier League.  Meunier op rechts moet hoog durven spelen om Neymar terug te dringen; Vermaelen op links blijf ‘lager’ hangen. Ik geloof in de balvastheid, power en intelligentie van Dembélé als verdedigende ‘spelverdeler’. Bijkomende troef: je herstelt de Tottenham-automatismen met Vertonghen en Alderweireld in de centrale strook.  Offensief gericht kan Dembélé driehoekjes maken met de aanvallende spelers. De Bruyne hoort dieper te voetballen zodat hij de echte spelmaker van het elftal wordt. Witsel blijft in de controle maar switcht toch af en toe met Dembélé.  En laat Hazard en Mertens hun dribbelkunsten ten tonele brengen en Lukaku zich ontpoppen tot beste spits van Rusland 2018.

 

Wat jullie?

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

2 reacties

  1. Pingback: mooie blote borsten

  2. Pingback: bear archery

Leave A Reply