zondag, maart 3

Het Voetbalmuseum – De Busby Babes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op 6 februari 2023 zal het 65 jaar geleden zijn dat de ramp ‘met de Busby Babes’ zich voltrok op het vliegveld van München. Sterspeler Duncan Edwards liet het leven, net als zeven andere jonge voetballers van Manchester United.

Om 15.04 uur op 6 februari 1958 stond de wereld van Manchester United stil. Het vliegtuig dat de club terugbracht van een Europacupverplaatsing in Belgrado – kwalificatie voor halve finale nadat Rode Ster werd uitgeschakeld – verongelukte op de luchthaven van München. Acht spelers en verschillende functionarissen en journalisten bleven dood achter. Coach Matt Busby en Bobby Charlton overleefden op miraculeuze wijze de klap. Sterspeler Duncan Edwards vocht nog voor zijn leven, maar gaf de geest op 21 februari 1958. De Busby Babes werden beschouwd als het beste clubelftal uit de geschiedenis van het Engelse voetbal. Manchester United leek op weg om Real Madrid van de Europese troon te stoten…

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

Leave A Reply