zaterdag, april 13

Het ongelijk van Hein – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is weer eens de schuld van de scheidsrechter. Volgens AA Gent werd de topper tegen Anderlecht bepaald door één moment: de rode kaart voor Esiti. Niet juist. Niet Erik Lambrechts maar Lasse Nielsen is de hoofdverantwoordelijke voor de onverdiende nederlaag. Maar ja, het is gemakkelijker de referee de zwarte piet toe te schuiven dan een eigen speler.

Mijn eerste reactie in het stadion was dat Bram Nuytinck een gevaarlijke tackle uitvoerde op Esiti en geel verdiende. De beelden maakten echter duidelijk dat de Gentenaar de voet van de Nederlander raakte. Dat de scheidsrechter de ingreep interpreteerde als een opzettelijke overtreding is streng en wellicht onterecht, maar ook verdedigbaar. Het blijft een beslissing in een fractie van een seconde en als er geel was getrokken, was er geen heibel geweest.

Er was dus helemaal geen reden voor de Gentse trainersstaf om zo tekeer te gaan langs de lijn. Hein Vanhaezebrouck hitste het publiek op door aan te geven dat de beelden op televisie overduidelijk waren en de brave Peter Balette speelde na het rustsignaal stokebrand door een hinkende Nuytinck na te bootsen.

Maar ook wie overtuigd is dat Lambrechts in de fout ging, kan niet naast de vaststelling dat Nielsen twee keer in de fout ging. De Scandinaviër deed Lukasz Teodorczyk de eerste en tweede goal

van Anderlecht cadeau. Dat waren de echte keerpunten in de match.

Voorzitter Ivan De Witte had het over een ‘incompetente ref’, maar daar viel alleen in de tweede helft iets voor te zeggen. Hanni had een overduidelijke strafschop moeten krijgen en de penalty voor de thuisploeg was een lachertje. Kortom, twee beslissingen in het voordeel van blauw-wit.

De Gentse frustratie was begrijpelijk, want de Buffalo’s leverden één van hun beste prestaties van het seizoen af en verdienden nooit om te verliezen. Anderlecht-trainer René Weiler was van oordeel dat de match kantelde na de uitsluiting van Esiti, maar dat was hoegenaamd niet het geval. Integendeel, AA Gent was ook na de rust met een man minder de beter voetballende ploeg. Anderlecht verdiende alleen de omschrijving belabberd. Als Sporting op tweede Kerstdag even bleek voor de dag komt in Charleroi gaat het niet zonder kleerscheuren de winterstop in.

Paars-wit heeft er een heel zwakke heenronde opzitten en dat het toch nog derde staat, zegt veel over de concurrentie.

François Colin

Share.

About Author

7 reacties

 1. Analyse klopt totaal niet… Nielsen en niet de ref is hoofdverantwoordelijke? Als Gent niet onterecht met 10 tegen 11 komt te staan, dan komt Nielsen ten eerste misschien niet eens in de positie waarin hij die 2e tegengoal toestaat, en heeft Gent ten tweede 11 man om de scheve situatie nog recht te trekken. Maar het feit dat Colin die rode kaart blijkbaar nog verdedigt, zegt al genoeg…

 2. Jan Daelemans on

  Onverdiend verliezen na een goede wedstrijd gespeeld te hebben… het blijft een frustrerend iets !! Begrip voor Hein…anderzijds fluit de ref hetgeen hij ziet en Lambrechts trok onmiddellijk rood…moedig!
  Ondanks het verlies van Sels,Kums en Depoitre – 3 grootheden uit de kampioenenploeg – blijft Gent goed en herkenbaar voetbal spelen…mooi zo ,Hein! Dury doet dat eveneens in Waregem , knap werk Franky ! . Bij Brugge,Anderlecht,Standard en Genk – ons topkwartet van weleer- lijken goed voetbal en herkenbaarheid eerder op toeval te berusten ! Spijtig !

 3. P. Van hamme on

  WTF is dit voor een dwaze analyse, nuytinck had rood moeten krijgen voor zijn toneel, met een videoref zal dit hopelijk in de toekomst gebeuren. De redenering van Colin is te dom voor woorden, met 11 tegen 11 heb je een totaal andere match , de penalty s achteraf doen niets aan het verloop, de match werd beslist in de 37e minuut door ref . basta !

 4. Pingback: Bilad Alrafidain

 5. Pingback: http://www.iqmuseum.mn/culture-change/en?redirect=https://rentcars.buzz/

 6. Pingback: Devops consultancy

Leave A Reply