zaterdag, november 27

HERNIEUWD PLEIDOOI VOOR EEN GOUDEN STER OP DE SHIRTS VAN DE RODE DUIVELS! – FC & RW

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Onze vzw De Witte Duivel is een denktank rond alles wat met voetbal te maken heeft.

In ons boek ‘Briljant België. De Wereldbekerdroom van de Gouden Generatie’ dat in september 2018 verscheen, schreven we al een ‘Pleidooi voor een gouden ster op de shirts van de Rode Duivels’.

Bij het begin van de campagne voor EURO 2020 herhalen we dat hier graag. Wat is de betekenis van die gouden ster op het shirt? Dat leest u hieronder.

De FIFA heeft de voetbaltoernooien op de Olympische Spelen voor 1930 erkend als de voorgangers van de wereldbekertoernooien. Het eerste wereldkampioenschap werd pas georganiseerd in 1930 in Uruguay. Datzelfde land won de Olympische voetbalkampioenschappen van Amsterdam 1928 en Parijs 1924. Op de hemelsblauwe shirts van de Celestes prijken fier deze twee sterren. België won voetbalgoud op de Olympische Spelen van 1920. En werd toen al door de internationale media beschouwd als ‘het beste nationale elftal van de wereld’.  Graag dus ook een gouden ster op het shirt van de Rode Duivels.

Namens vzw De Witte Duivel,

François Colin & Raf Willems

Auteurs van Briljant België. Nog steeds exclusief te koop via De Persgroep.

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

Leave A Reply