woensdag, juni 19

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Ja het was een inkoppertje geweest: Wes die na 2 weekjes zijn handen al van Mo aftrekt. Te gemakkelijk en dus op zoek naar ander bad news. En dan kom ik uit bij CR 7 (Ronaldo) één van de beste voetballers die we ooit gekend hebben. Jammer dat hij zo’n narcist is. In een interview met The Sun haalde de diva uit naar enkele mensen bij Manchester United, onder wie Erik ten Hag. Cristus zegt klaar te zijn met de Nederlandse trainer. “Ik heb geen respect voor hem, omdat hij mij ook niet respecteert. Als je geen respect voor mij hebt, ga ik jou nooit respecteren”, zegt Ronaldo over Ten Hag, die sinds dit seizoen aan het roer staat bij United. Tsjonge Crissie, ga je mond spoelen en dan 10 weesgegroetjes…

GOOD NEWS

In een voetbalwereld vol schwalbes, theater en akkefietjes (zie hierboven) blijkt sportiviteit ook nog te bestaan. Cosmin Matei, middenvelder van het Roemeense Sepsi OSK, maakt wat mij betreft een goede kans op de prijs voor sportiefste voetballer van het jaar. Het is net voor rust bij Sepsi OSK en Petrolul Ploiești (Roemeense competitie) als het volgende gebeurt. Na een voorzet vanaf links komt de bal bij Matei, die vervolgens ziet hoe de Petrolul-keeper Octavian Vâlceanu in botsing komt met een speler van Sepsi en met een blessure naar de grond gaat.

In plaats van de voorsprong voor open doel te verdubbelen, besluit Matei de bal over de achterlijn te trappen. Sepsi wint de krachtmeting wel met 2-0 maar who cares? Respect Cosmin, dit is een geweldig gebaar dat navolging verdient: mulțumesc!

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply