maandag, mei 20

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Het Franse Troyes degradeerde voor de 2e keer op rij. Fans uitten hun ongenoegen door vuurwerk op het veld te gooien. Niet fraai… Gevolg was dat de wedstrijd een tweetal keren onderbroken werd. Een kwartet Troyesspelers was niet gediend van de bommen en het vuurwerk en gooiden het terug. Gevaarlijk en onacceptabel. De “heren” zijn dan ook op non-actief gesteld. Je bent een rund als je met vuurwerk stunt!

GOOD NEWS

Bayer Leverkusen had wederom een krankzinnige ontsnapping nodig, maar de formatie van Xabi Alonso bleef, tegen AS Roma, voor de 49ste (!) wedstrijd op rij ongeslagen. En dus heeft het Benfica (tussen 1963 en 1965 48 wedstrijden op rij zonder nederlaag) uit de boeken gespeeld. En… maar liefst 24 keer was het raak voor Leverkusen vanaf de 85ste minuut van een wedstrijd. Veertien van die late goals leidden nog tot een gelijkspel of zelfs overwinning. Iets in de trant van ‘Voetbal is een eenvoudig spel: 22 spelers jagen 90 minuten lang op een bal en aan het eind winnen de Duitsers.’

Was getekend: Gary Lineker.

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply