woensdag, juni 19

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Kampioen worden met Inter Milan is prachtig. Toch liet de anders zo rustige Denzel Dumfries zich behoorlijk gaan. In de Derby della Madonnina kreeg hij rood na een opstootje met AC Milanspeler Theo Hernández. Kan gebeuren… En toen was er de kampioensrondrit door de stad. Denzel kreeg een spandoek aangereikt waar hij dolenthousiast mee in de rondte zwaaide. Op het doek was Theo Hernández afgebeeld als een hond die door Dumfries aan de ketting werd gehouden. Beetje last van hondsdolheid, Denzel?

GOOD NEWS

De Belgische Jupiler Pro League is spannender dan ooit. Het valt moeilijk te voorspellen wie er kampioen wordt en dat is (met enkele kanttekeningen) geweldig nieuws… Waarschijnlijk valt de beslissing pas op de laatste speeldag van de play-offs.

Echter, zoals ook François Colin netjes opmerkte: “Een maand geleden keek Club nog tegen een achterstand van 19 punten op Union en 12 op Anderlecht aan. Maar in de Hocus Pocus League …”.

Ja alle clubs hebben met deze opzet ingestemd maar op het sportieve vlak hoort deze gekunsteldheid thuis onder het kopje “bad news”.

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply