woensdag, mei 29

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Scheidsrechter Marco Di Bello is voor de tweede keer dit seizoen voor een maand geschorst. Aanleiding is zijn rol tijdens de wedstrijd tussen Lazio en AC Milan, waarin Di Bello drie rode kaarten aan de thuisploeg gaf. En wegens arbitrale dwalingen in de wedstrijd tussen Juventus en Bologna op 27 augustus moest hij ook al een maand brommen. Dat is allemaal niet zo Pico Bello! Retrocessione dreigt en dat is misschien maar het beste ook…

GOOD NEWS

Hij moet aan het einde van het seizoen weg bij Bayern München en loopt al weken op zijn tenen. Toch blijft Thomas Tuchel op en top gefocust! Vóór het belangrijke Champions League duel tegen Lazio Roma hield hij een van zijn befaamde motivatiespeeches. Daarbij schopte hij (waarom?) ook tegen een deur. Resultaat: naar alle waarschijnlijkheid een gebroken teen.

Thomas liet zich niet kennen en coachte zijn team gewoon (wel zittend). Desgevraagd zei hij tijdens de persconferentie: ‘Het komt goed, ik ben blij om dit offer te brengen.’ Wat een Krieger!

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply