zaterdag, april 13

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Je kunt, als specialist, een penalty missen. Het gebeurt de besten (zeker Nederlanders zijn er bekend mee). Vincent Janssen, doelpuntenmaker van beroep, wist zelfs twee strafschoppen in één wedstrijd niet in een goal om te zetten… En dat kostte FC Antwerp punten tegen RWDM. De wedstrijd eindigde door de falende spits op 0 – 0. Vincent, de overwinnende, maar nu even niet dus!

GOOD NEWS

Een eerbetoon in deze rubriek! Megan Rapinoe (38) heeft zondag met een overwinning op Zuid-Afrika haar interlandloopbaan beëindigd. Ze kwam 203 keer uit voor de Verenigde Staten, won de wereldtitel in 2015 en 2019 en behaalde de olympische titel in 2012. Geweldige prestaties die tot de verbeelding spreken!

“Het maakt mij heel erg trots dat we met elkaar zo succesvol zijn geweest op het veld en dat we de wereld een klein beetje beter hebben gemaakt”, zei Megan na haar laatste interland.

Rapinoe zette zich gedurende haar interlandcarrière voortdurend in voor gendergelijkheid. Ze nam onder meer het initiatief om met het vrouwenteam naar de rechter te stappen om dezelfde financiële beloning van de Amerikaanse voetbalbond te krijgen als de mannen. Voor haar inzet ontving ze de hoogste burgerlijke onderscheiding in de VS. Een icoon, een persoonlijkheid waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen!

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply