donderdag, mei 23

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Je heet Burak Yilmaz en bepaalt zo ongeveer alles bij Fortuna Sittard. Logisch want jij bent de bovennatuurlijke figuur die Mohammed in één nacht van Mekka naar Jeruzalem en de Hemel vloog… En toch, bliksemse Burak, is het raar dat je ineens een bericht de wereld instuurt: ‘Beste Fortuna Sittard-familie en fans; het was een groot genoegen om voor jullie te spelen. Bedankt voor alles. Ik hoop op betere en meer succesvolle jaren.’ Heb je dan geen contract meer, niet meer tevreden met Vrouwe Fortuna? Als een speer opdonderen dan maar. Er is niemand groter dan de club, ook jij niet…

GOOD NEWS

Het heeft een eeuwigheid geduurd maar eindelijk zijn we zover: er zijn afgelopen zaterdag voor het eerst Eredivisie-wedstrijden stilgelegd zodat voetballers die meedoen aan de ramadan konden eten en drinken. Ik “geloof” dat dit een goede ontwikkeling is. Het toont aan dat we begrip en respect hebben voor anderen. Scheidsrechters leggen het duel stil op het eerste beschikbare moment na zonsondergang. Voorwaarde is dan wel dat er tenminste één speler op het veld staat die meedoet aan de ramadan. Bismillah!

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply