donderdag, mei 23

Goed en slecht nieuws van de Pingelieêr

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

De succesvolste Nederlandse amateurclub is zonder twijfel IJsselmeervogels. De vereniging uit Spakenburg werd maar liefst 7 keer algeheel landskampioen. In 1975 werd IJsselmeervogels zelfs verkozen tot sportploeg van het jaar na het bereiken van de halve finale van de KNVB beker. De laatste jaren zit er echter de klad in bij “De Rooien”. De Vogels bivakkeren momenteel op de 17e plaats en degradatie dreigt. Het is maar al te waar: resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Weten ze de duikvlucht tijdig te stoppen…?

 

GOOD NEWS

Matchis (Nederlands centrum voor stamceldonoren), Sanquin (bloeddonatie) & Thijs Slegers wisten afgelopen week 10.000 donoren te werven. Thijs, die helaas niet meer te helpen is, deed een emotionele oproep die niemand onberoerd liet. Thijs, dank je wel voor wie je bent en wat je, met heel je hart en ziel, doet. Geniet zolang het kan!

En voor allen die dit lezen: word ook donor of geef gul aan Matchis en Sanquin.

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply