woensdag, mei 29

Goed en slecht nieuws

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Aanvoerder van Ajax, rolmodel, gedreven haantje. Kortom: Dusan Tadic moet het voorbeeld geven aan zijn team maar nu even (alweer) niet. Toegegeven, hij scoorde uit een penalty tegen Groningen maar dat was het dan ook wel zo’n beetje. Telkens als hij aan de bal was, floten de supporters van zijn oud-club hem uit. Dat deed de trotse Serviër pijn: “De club heeft geld aan mij verdiend. Ik heb ze blij kunnen maken met mijn spel en ze de beste resultaten in de historie van de club gegeven. Dit verdien ik dan niet.”

Beste Dusan, jij speelt voor Ajax en niet meer voor Groningen. Die fans voelen perfect aan hoe jij in elkaar zit en bepalen zelf wel wat je verdient of niet… Jij moet pak spiegel en goed kijken!

GOOD NEWS

Het WK voetbal vindt plaats in Qatar. Daar is al veel over gezegd en geschreven. En het moet volop in de aandacht blijven om zodoende alle wantoestanden bloot te blijven leg- gen! Volker-Johannes Trieb heeft daarom 6.500 zandzakken in de vorm van een voetbal neergelegd voor het FIFA-kantoor in Zürich. De Duitse kunstenaar protesteerde zo op de dag van de WK-loting tegen de mensenrechtensituatie in gastland Qatar. Wat zouden Ronald de Boer en Clarence Seedorf hiervan vinden: zouden ze er schande van spreken?

Share.

About Author

Wim Heythuysen is al 12 jaar uitgever van De Pingelieër, het Clubblad van Rios31, waar hij elke week een recensie plaatst en wat licht schijnt op de voetbalcompetitie.

Leave A Reply