maandag, mei 20

Godsgeschenk voor Klopp: een vrije dag!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het zit Liverpool niet mee dit seizoen. Zowat de volledige achterhoede is absent, de VAR annuleerde inmiddels al meerdere goals voor niet of nauwelijks waarneembaar buitenspel en dinsdag bleek ook topkeeper Alisson Becker buiten strijd voor het bezoek van Ajax. De Reds wonnen wel, met enig meeval: bij het enige doelpunt blunderde de Amsterdamse doelman André Onana. Dat zien we weinig.

Invalkeeper Caoimhin Kelleher redde de meubelen voor Jürgen Klopp c.s., maar de driepunter was verdiend. Waar je eerder zou denken dat een degelijke doelman en brutale jongelingen voor Ajax het verschil zouden maken, gebeurde dat in het voordeel van Liverpool. Voor Ajax is er nog niets verloren: dinsdag a.s. moet het team van Erik ten Hag thuis van Atalanta Bergamo winnen. In alle eerlijkheid: als dat niet lukt, is een vervolg in de Europa League zo slecht nog niet. In dat toernooi kunnen ze van iedereen winnen.

Ontdooien

De uitwedstrijd tegen Midtjylland volgende week, die maakt vooral vrolijk. De koppositie heeft Liverpool op zak, dus de wedstrijd in Denemarken is niet van tel. Jongens als Andy Robertson, Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Sadio Mané en Diogo Jota zouden een vrije midweek goed kunnen gebruiken. Wees niet verbaasd als Klopp volgende week de jongste ploeg in de geschiedenis van de Champions League binnen de lijnen brengt.

Hopelijk helpt het succesje van dinsdagavond Klopp te ontdooien. De manager voert al weken een oorlog tegen de uitzendgemachtigden, die het speelschema in elkaar draaien zonder te kijken naar of zijn ploeg genoeg rust krijgt. De Duitser heeft gelijk, maar kan zijn energie beter elders plaatsen. Alex Ferguson voerde die oorlog ook, en ook de legendarische Schot had geen kans. Smalend wijzen collega’s op de dikke betalingen die de topclubs krijgen van de televisiemaatschappijen. Het redelijke argument dat amper 60 uur tussen wedstrijden simpelweg te weinig is, dat smoort in gehoon en jaloezie.

Liverpool FC: eindelijk kampioen! | Jan Willem Spaans

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.