donderdag, mei 23

Een bange donderdagavond – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Dit niveau is te hoog voor ons’, bekende Michel Preud’homme na de zware nederlaag bij FC Kopenhagen. Club Brugge gaat de resultaten van AA Gent vorig seizoen in de Champions’League niet herhalen. Om de heel eenvoudige reden dat dit een uitzonderlijke prestatie was, tegen opponenten die op dat moment fors onder hun niveau presteerden.

Onze waarnemers zijn de kampioenen van het zichzelf rijk rekenen. Elke loting is haalbaar. Club maakte een goede kans om tweede te worden in zijn groep en de derde plaats was min of meer een worst case-scenario. Twee wedstrijden en nul goals voor en zeven tegen staat blauw-zwart echter met lege handen.

Ariël Jacobs waarschuwde vlak voor de aftrap op Radio 1 dat FC Kopenhagen een stuk sterker was geworden dan twee jaar geleden. Die stelling kon ook afgeleid worden uit de transferbedragen die de Deense kampioen de jongste jaren uitgaf. Dinsdagavond werd bevestigd dat het Deense voetbal een inhaalbeweging aan het maken is.

Club Brugge moet nu alles zetten op de dubbele confrontatie met FC Porto. De Draken stelden tot nu toe teleur in de poule, maar het Portugese clubvoetbal staat al vele jaren een paar treden hoger dan het Belgische. In de play-offs zagen we FC Porto de vloer aanvegen met AS Roma, toch één van de toppers uit de Serie A. Club knijpt best de billen dicht.

Het optimistisch verwachtingspatroon in ons voetbal heeft veel te maken met de vaak positieve resultaten in de Europa League. Geregeld werden knappe resultaten neergezet tegen gereputeerde ploegen. Denk maar aan Anderlecht vorig jaar tegen Monaco en Tottenham en Club in het seizoen voordien.

De Europa League werkt vaak echter misleidend. Veel topploegen nemen de competitie niet ernstig, zeker niet in de groepsfase. Van de Engelse teams is bekend dat ze meestal met een veredelde B-ploeg aantreden, omdat ze de Premier League veel belangrijker achten.

Desondanks zijn we benieuwd of onze clubs in de Europa League de Belgische eer kunnen redden. De verwachtingen zullen weer hoog zijn. Veel mensen geloven dat Konyaspor een hapje wordt voor AA Gent omdat niemand de naam van de tegenstander kent.

Van Standard wordt een zege verwacht tegen Ajax, want bijna iedereen denkt dat ons clubvoetbal een hoger niveau haalt dan het Nederlandse. We zijn benieuwd, maar toch deze bedenking: Club Brugge werd kampioen met Denswil en Vormer, die respectievelijk bij Ajax en Feyenoord geen basisplaats hadden.

Interessant wordt ook wat Racing Genk ervan bakt tegen een Italiaanse middenmoter als Sassuolo en wat Anderlecht presteert na het debacle tegen Westerlo tegen de Franse subtopper Saint-Etienne, dat minstens vier titularissen mist. Het wordt een bange donderdagavond.

François Colin

Share.

About Author

2 reacties

  1. Jan Daelemans on

    Club Brugge is nog steeds niet hersteld van zijn prestaties van vorig seizoen en was/is -net zoals Anderlecht- niet klaar om het nieuwe seizoen met kans op succes te starten ! Begrijpe wie kan ! Van Holsbeeck en Verhaeghe slagen er maar niet in om hun kern juist in te schatten ! Blijkbaar richten zij zich tot de verkeerde makelaars en hun trainers, die toch hun zeg hebben bij de aankopen – kunnen evenmin helpen .
    Zodoende is het beter niet deel te nemen aan de Champions League . Stel je echter voor dat we wel’ meedoen’ op donderdag en bv. Standard goed speelt tegen Ajax en niet met 4-0 verliest…..wat zou de voetballiefhebber tevreden zijn !!!
    Je mag immers niet vergeten dat die liefhebber – na het EK in Frankrijk , na het competitiebegin van onze ‘grote’ clubs en na de prestaties in de Champions League – snakt naar mooi Belgisch voetbal ! Dit zou echter geen reden mogen zijn om u opnieuw in te schrijven voor de Champions League , M. Van Holsbeeck ! Wacht gerust even af !

  2. Pingback: visit this web-site

Leave A Reply