vrijdag, april 19

Eddy Vercammen over de voorbije sportweek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tijdens het “weeral” fataal afgelopen EK voetbaltornooi was er elke avond weer dat eindeloos analyseren op TV. Mensen uit het voetbal, dat weet ik uit ervaring, kijken daar niet naar, en de meeste voetballiefhebbers zijn dat ook al lang beu. Sommige gebuisde trainers die komen uitleggen wat er verkeerd liep maar dat elke voetballiefhebber ook al gezien heeft is niet zo interessant. Ze hebben zelfs een duur toestel gekocht met pijltjes en cirkeltjes en gezien de aankoopprijs “moet” dat gebruikt worden. Belachelijk, computervoetbal, waar gaan we naartoe? Ze kunnen tegenwoordig blijkbaar al aankondigen wanneer ongeveer een goal gaat vallen, man man man, zou Costermans zeggen. En wat komen al die buitenlandse gasten daar doen als “België” speelt? Zijn bijvoorbeeld de Belgische ex-internationals niet goed genoeg om te komen praten?

Gelukkig begon de Tour en konden we luisteren naar de deskundige commentaar van De Cauwer en de leuke en guitige verhalen van Eddy Planckaert. Verheyen was er dan ook eens bij. Hij fietst ook en weet ondertussen dat fietsen een veel hardere sport is dan voetballen. Er werd hem dan toch nog een voetbalvraag gesteld over de Belgische prestaties op het EK en vooral of Martinez moest blijven. Voorzichtig liet hij verstaan dat de Bondsmensen dat moesten beslissen. Maar hadden die wel voldoende kennis om een nieuwe geschikte bondscoach te vinden was er te horen? De achterliggende gedachte was eigenlijk, Martinez heeft gefaald. Maar wie kan hem opvolgen? Er zijn steeds vaker Belgenmoppen in ons voetbal. Waarom dan niet eens van een hockeycoach de trainer maken van onze voetballers. Hij moet ze niet leren voetballen. Dat kunnen ze sowieso.

Maar hij moet ze prijzen laten pakken. Op het conto van Martinez die in 2016 begon staat qua prijzen “nihil” op zijn erelijst. Shane McLeod begon in 2015 als bondscoach van de Red Lions. Zijn lijstje: OS 2016 2de en zilver /WK 2018 winnaar! /EK 2019 winnaar! / OS 2021 winnaar en goud! McLeod moet een kanjer zijn! En goedkoper zal hij zeker zijn. Als Messi  35 miljoen euro verdient en onze hockeyers 12500 euro krijgen voor een gouden medaille op de Olympische Spelen, dan weet men het wel. Een schande trouwens, dat soort bedragen voor een voetballer. Hopelijk doet hij er geen fraude mee. Maar hij kan misschien een paar miljoentjes afstaan voor alle mensen die getroffen zijn door overstromingen in verschillende landen… Dat zou pas klasse zijn!

Voor gek

Maandag het klassement gezien van de voetbalcompetitie na drie speeldagen?  1/Union 2/ Kortrijk 3/ Oostende 4/ Charleroi 5/ Eupen!!! Wie dat voorspeld had vooraf, die had men voor gek verklaard. Maar de grote ploegen zijn nog bezig met belangrijker zaken. Het verkopen van hun goede spelers is nog volop bezig. Met dat geld kunnen ze dan nieuwe toppers gaan zoeken die ze dan binnen 2 jaar kunnen verkopen. Tenminste, als ze goede transfers doen. Want er zijn nog een pak spelers waar sommige ploegen niet vanaf raken, zo goed dat die zijn. Maar dat lossen de makelaars wel op, die mensen mogen ook iets verdienen hé.

Dit weekend verloor Kortrijk voor het eerst. Coach Luka Elsner nam het verlies op zich. Dat is eens wat anders dan de week daarvoor, nietwaar Hein? Die verloor opnieuw. Maar de uitleg daarvoor was vooraf al gegeven. Hij zou roteren door het drukke programma, de grapjas.

Raman is nog geen zier veranderd, en dat op alle vlakken. Hij zal nog wel in de belangstelling komen, zoals voorheen …  Anderlecht had tegen tien man van Seraing nog een half uur nodig om een doelpunt te maken. Die twee late doelpunten zijn niet mee te rekenen in die omstandigheden. In tegenstelling tot wat ik hoorde en las wacht ik nog wat af alvorens hun nieuwkomers (positief?) te beoordelen.

Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

1 reactie

Leave A Reply