vrijdag, januari 21

Deviltime: hoe de Rode Duivels en kijkers als kleuters behandelen – Daniël Christiaens

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Woensdagavond naar het VTM-programma ‘Deviltime’ gekeken. Met Stef Wauters en Jan Mulder die zes Rode Duivels en de bondscoach interviewden. Soms overvielen me plaatsvervangende schaamte voor de idolatrie van vooral Stef Wauters en gêne bij de Rode Duivels die aan de tafel kwamen plaatsnemen. Dat Jean-Marie als chauffeur van een golfkarretje de Rode Duivels aanvoerde, was al op zich belachelijk. Dat El Simpático zich voor alles leent, is niet nieuw. Eens mediageil, altijd mediageil. Al die vragen over relaties en kinderen waren in feite weinig nieuwswaardig. Of wilde Wauters de nieuwsgierigheid van de tv-kijker voeden?

Hond, lief en dochter

Wie het huidige lief van Thibaut Courtois is, welke hond Dries Mertens en Kat Kerkhofs hebben en hoe de kinderen van de Rode Duivels eruit zien, het heeft allemaal niet zo veel met voetbal te maken. En als je dan een foto toont, zoals die van Youri Tielemans met zijn dochter, en je weet als interviewer niet eens of het een meisje of een jongen is, dan heb je de voorbereiding van het programma niet goed aangepakt. Ik voelde me soms ongemakkelijk bij een aantal vragen.

Uit de houding van Hazard (die veel meer vragen kreeg dan tafelgenoot Witsel), Courtois en Mertens sprak soms verveling of gêne, vooral omdat het niet uitsluitend over voetbal ging. Ook bondscoach Roberto Martinez ontsnapte niet aan een paar idiote vragen na een filmpje over de verantwoorde groenten die de spelers en staf op hun bord zullen krijgen. Daarentegen trok Romelu Lukaku het niveau van het programma toch aardig op met juist over voetbal te spreken en zijn statements waren wel doordacht. Toch een topper die Romelu, niet alleen op het veld.

Beter een serie gekeken

Ook Youri Tielemans geneerde zich soms maar had een paar leuke uitspraken. Toch vooral verloren tijd, vond ik achteraf; ik had beter een serie op Netflix gekeken. Dat de Rode Duivels een hype zijn, is zeker, maar dit programma kwam vooral kleuterachtig over. Niettemin hoopt iedereen dat de Rode Duivels die hoge verwachtingen (te hoog?) op het veld kunnen inlossen. Met of zonder door een tv-zender gecreëerd heldenstatus.

Eeuwige 25 – Cercle Brugge | Patrick Cornillie

Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

Comments are closed.