De visie van Eddy Snelders

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deel dit artikel:

-Laat ons met de actualiteit beginnen. Wat vind je van de loting van de Nation’s League?

‘Het is zeker veel beter dan vorige keer. Zwitserland en IJsland waren niet zo’n attractieve tegenstanders. Dat is Engeland wel. Een tegenstander bovendien die een echte challenge betekent voor de Rode Duivels. Hoe sterk Denemarken is, zullen we merken op Euro 2020.

‘IJsland is er weliswaar opnieuw bij, dat was beter Duitsland geweest. Maar de nieuwe formule met vier in plaats van drie ploegen is ook een verbetering. Anders is er altijd een ploeg vrij.’

-Uefa-voorziter Ceferin maakte zijn beklag over de VAR. De ‘lijn’ bij offside moet veel dikker en de nieuwe regels voor handsspel zijn te vaag, vindt hij.

‘Hij heeft gezegd wat wij elke week opnieuw zeggen. Er is behoefte aan meer duidelijkheid. Ik ben er ook niet gelukkig mee dat de VAR zich de laatste tijd steeds vaker afzijdig houdt. In het begin van het seizoen manifesteerde hij zich meer en dat vind ik beter. Er moet sneller sprake zijn van een clear error, vooral bij zware overtredingen.

‘De VAR komt minder in actie vanwege de kritiek die hij kreeg, maar als hij niet reageert steekt de kritiek ook op. De VAR moet optimaal benut worden. En ja, er zal altijd discussie mogelijk zijn. Je zal bij welke beslissing ook nooit dezelfde zekerheid hebben als wanneer je de doellijntechnologie gebruikt.’

-Dit weekeinde was het Brugge boven. Club vergrootte zijn voorsprong, Cercle zette wellicht een beslissende stap naar het behoud.

‘Cercle is onderin definitief weg. Het is verbazend dat ze de laatste weken blijven winnen. Alhoewel toch ook weer niet. Cercle speelde de voorbije maanden veel goede matchen, maar kreeg daar geen verloning voor. Het leek soms op het randje van naïef, maar nu blijkt hun gelijk.

‘Op de zege tegen AA Gent kan ik geen bemerkingen maken. Dat is tof en goed voor de vereniging. Moeskroen was anders. KV Oostende moet hopen dat de Henegouwers tegen Waasland-Beveren wel weerwerk bieden. Ik heb op het einde van het seizoen altijd vraagtekens bij Moeskroen. Misschien moet de kalendermaker hen aan het einde van de reguliere competitie tegen ploegen die in aanmerking komen voor PO 1 laten spelen.

‘Nog iets over het ontslag van Dennis van Wijk bij KV Oostende. Geen goede zaak voor de geloofwaardigheid van de analist. Als je kritiek geeft, krijg je dan te horen ‘jij bent ook trainer geweest’. Daarom pleit ik ervoor dat de analist analist blijft.’

-Nog een woord over Club dat twaalf punten uitloopt.

‘Dat geeft hen meer comfort. De voorbije weken werd er gedacht dat blauw-zwart punten zou verliezen door de mindere vormperiode. Het tegenovergestelde gebeurde echter. Het was AA Gent dat faalde. Een serieuze uitschuiver. Vooral omdat Gent veel positiever door de Europese week was gekomen dan Club. De Buffalo’s staan weer met beide voeten op de grond. Samengevat: het was een zwarte week voor Waasland-Beveren en KV Oostende en een donkere week voor AA Gent.’  

Share.

About Author

Leave A Reply