zaterdag, april 20

De echte kampioen is Racing Genk – Eddy Vercammen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Racing Genk (met Onuachu!) was voor mij de beste ploeg van dit seizoen. Van kortbij gevolgd door Union. Een juiste uitslag dus aan het einde van het seizoen. Al wat er nu nog verandert aan dat klassement is bullshit.
Waarom volgt er dan wéér een zoveelste Belgenmop. Vier ploegen mogen nog eens zes matchen spelen om die stand te veranderen. Vier andere ploegen mogen minimum zes matchen spelen om misschien nog een Europees ticket te proberen halen. En het toppunt van onnozelheid: voor tien ploegen is het seizoen gedaan. We zijn nog niet eind april!
Die tien ploegen hebben geen inkomsten meer, maar moeten wel nog spelers betalen. Wat een oneerlijkheid in vergelijking met die andere acht ploegen. En zeggen dat er geklaagd wordt dat het een overvolle kalender is, vooral voor de Europees spelende ploegen. Waarom creëert men dan nog matchen bij. Hoe zoiets goedgekeurd wordt door de Bondsleden is mij een raadsel.
Misschien is het goed dat een (sinds jaren) grote ploeg als Anderlecht bij die laatste groep behoort en verplicht is om vroegtijdig met vakantie te gaan. En misschien had die andere grote ploeg, Club Brugge (die sowieso al tegen PO’s was) Play-Off 1 moeten mislopen. Dan hadden ze, onder druk van die groten, misschien ingezien dat het werkelijk een niet te begrijpen uitvinding is. Ze moeten eindelijk eens echte voetbalkenners over dat soort zaken laten beslissen. En denk dan eens aan ex-voetballers die niet uit zijn op geld (als die er zijn?), maar die wel ons kampioenschap leuk en eerlijk willen laten verlopen.
Mijn persoonlijke mening zou zijn om over te schakelen naar het Nederlandse play-off-systeem. De eerste vier krijgen de prijs die ze verdienen en waarvoor ze een gans seizoen gevochten hebben, zijnde tickets voor Europa. De ploegen van vijf tot acht spelen om een laatste Europees ticket. Onderaan zakken de twee laatsten en de derde laatste krijgt nog een kans om tegen de periodekampioenen uit tweede klasse het behoud te verzekeren. Alzo heeft men tot de laatste speeldag spanning op bijna alle terreinen. En elke ploeg kan zich daar in vinden. Dat is hier bij ons zeker niet zo.
Afgelopen maandag in Extra Time zat er weer een vreemde eend bij, Youri Mulder. Toen het over Gent ging, vond Mulder dat de vervanging van vier spelers tegelijk een grove fout was. Vanhaezebrouck had nog een vervanger achter de hand moeten houden. Daar werd onder al de panelleden over gediscussieerd, want Hein kon geen vervanging meer doen nadien, zeiden ze. Hebben die de match niet gezien dan? Niemand wist blijkbaar dat die vier vervangers inkwamen in de 57ste minuut en dat er in de 76ste minuut nog een laatste vervanging gedaan werd, Depoitre voor Orban. Dat Depoitre dan wat later geblesseerd werd, daar kan Hein niets aan doen. Mulder wist trouwens ook niet dat ploegen aan andere ploegen geen aanmoedigingspremies mogen geven in België!
Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

Leave A Reply