zaterdag, april 13

Berusting….of toch niet!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Pas terug uit vakantie (China : mooi , groot en ondernemend, maar land zonder voetbaltraditie en treurend om Witsel) en uitkijkend naar de topploegen uit onze hoogste nationale reeks.  Meegenomen: 1/16de finale Beker van België in 1 wedstrijd … verrassingen mogelijk !!’

Vaststelling: op uitzondering van Genk worden alle toppers ‘verdiend’ uitgeschakeld door amateurploegen uit Deinze , Knokke en – in iets mindere mate – Union .

De respectievelijke trainers van deze echte topploegen vinden het allen een schande maar hun stoel wankelt niet ….. zij en hun pas bijeengekochte kern hebben immers al zoveel laten zien bij de start van de competitie en bij de Europese wedstrijden!? Laat de stoel maar wankelen van Ferrera , Vreven en co.

Quo vadis Jupiler-league? Zouden het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond en de Profliga niet eerder opteren voor 1 grote Amateurliga met wedstrijden en punten, gebaseerd op inzet of kracht en niet op attractiviteit en kunde? Er is blijkbaar toch geen verschil in kwaliteit tussen de verschillende nationale reeksen. Eerste nationale heeft wel de VAR om de eigen onmacht te verdoezelen!

Wat zou ons Bondsorgaan en onze Profliga vinden van al dit geklungel van de topploegen? Hebben wij wel een Voorzitter …of is die man/vrouw enkel Voorzitter van de provinciale reeksen? Of gaat onze lieve Bondscoach Martinez deze taak ook op zich nemen? Neen toch …. En de Gouden Generatie animeren en de taak van Van Puyvelde – met Hainan onderweg naar Beijing – overnemen en Bondsvoorzitter spelen ….te veel voor 1 persoon, zelfs voor een Spanjaard met steun van ex-topper Thierry Henri !!

Berusten dan maar?? Scheer je weg…. Ondanks de voorlopig laatste zonnige zondag een hele dag voor de buis: WK wielrennen en WK basket dames ….kwaliteit en attractiviteit gegarandeerd.

Jan Daelemans

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

2 reacties

  1. Pingback: toto online

  2. Pingback: auto swiper

Leave A Reply