zaterdag, april 13

Alleen Izquierdo verdient Gouden Schoen – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ooit was het palmares van de Gouden Schoen een lijst met de namen met de grootste Belgische voetballers van het land. De trofee moet echter dringend opgepoetst worden. De laatste jaren vinden we alleen namen terug van buitenlanders van tweede garnituur of op de terugweg ( Dieumerci Mbokani, Mbark Boussoufa, Mattias Suarez, Milan Jovanovic) en Belgische voetballers die het niet tot Rode Duivel schoppen ( Thorgan Hazard, Dennis Praet, Sven Kums).

Het is een trend die woensdagavond zal verder worden gezet. Bijna zeker wordt het weer een buitenlander. Eigenlijk komt er dit jaar maar één naam in aanmerking voor de trofee: José Izquierdo. De Colombiaan bezorgde Club Brugge vorig seizoen de titel en was in de alles beslissende play-offs zonder discussie de meest briljante en dus beste voetballer in het land.

Izquierdo was in het najaar geruime tijd geblesseerd en weer fit kon hij minder vaak het verschil maken dan vorig seizoen. Het zou hem niet van winst mogen afhouden. De enige speler uit onze competitie die in zijn buurt komt, is Alejandro Pozuelo. Racing Genk is echter nog alles behalve zeker van Play-off 1 en het draait in het voetbal nog altijd om de ploeg.

De belangrijkste concurrent van Izquierdo zou Ruud Vormer moeten zijn. De Nederlandse infiltreur van blauw-zwart was de meest regelmatige en verdienstelijke voetballer uit onze competitie. Gouden voeten heeft hij echter niet. Vormer zal in beide stemrondes een pak stemmen halen en daarom heel dicht eindigen.

In Het Laatste Nieuws, de organiserende krant, wordt ook Lukasz Teodorczyk naar voor geschoven als kandidaat Gouden Schoen. De Pool hield de voorbije maanden een bleek Anderlecht bijna in zijn eentje in het spoor van Club Brugge.

2016 was echter het jaar van Club Brugge, zoals 2015 het jaar van AA Gent was. Het zou een aanfluiting zijn als de winnaar niet uit Brugge komt. De enige bedreiging kan dus uit het Astridpark komen. Lukasz Teodorczyk maakte immers heel wat goals in de tweede jaarhelft en dat is nog steeds het moeilijkste in het voetbal.

Goals helpen een speler echter zelden aan de Gouden Schoen. Geen voetbalkenner verwachtte dat Luigi Pieroni, Tosin Dosunmu, Joseph Akpala, Jaime Alfonso Ruiz, Hamdi Harbaoui of Jérémy Perbet ( allemaal topschutters van de Jupiler League) met een Gouden Schoen zouden mogen pronken. Teodorczyk hoort in dit rijtje thuis, niet in dit van de Gouden Schoenen.

François Colin 

 

Share.

About Author

2 reacties

  1. Pingback: superkaya88

  2. Pingback: http://www.hcceskalipa.cz/bazarek/how-make-your-product-stand-out-holymolycasinoslesothocomwelcome-bonuses

Leave A Reply