zaterdag, april 13

Aanval is de beste verdediging

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met Joe Gomez, Virgil van Dijk en Trent Alexander-Arnold absent moest Jürgen Klopp de topper van zijn Liverpool tegen Leicester City aanvangen zonder drie van zijn basisverdedigers. Gelegenheidsrechtsback James Milner moest gelegenheidsmiddenvelder worden, want Naby Keïta viel ook nog geblesseerd uit. Er viel weinig van te merken, want de Reds verslonden Leicester zoals ze vorig jaar op Boxing Day deden: de 3-0 zege was volkomen verdiend.

De strategie bij het opstellen van twee middenvelders (naast Milner ook Fabinho) in de achterhoede? Simpel: volle kracht vooruit. Diogo Jota is in bloedvorm en scoorde alweer, terwijl ook zijn taalgenoot Roberto Firmino aan het eind van een sterke maar ongelukkige wedstrijd het net vond met een fraaie kopbal. Door de uitpuilende ziekenboeg werd de ploeg van Anfield al de crisis in geschreven. Ze hebben juist geantwoord – ook zonder topschutter Mohamed Salah.

Rust

De wedstrijd tegen Atalanta Bergamo woensdag wordt belangrijk om een andere reden: deze ploeg heeft rust nodig. Als de roodhemden thuis van de Italianen winnen, zijn ze alvast geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. In dat geval zijn de laatste twee wedstrijden in de poulefase van gering belang – een iets verlaagde belasting zou een zegen zijn voor deze gehavende ploeg.

Klopp liet zich al ontvallen dat hij in de winterse transfermarkt in elk geval zal kijken of er versterking voor de verdediging beschikbaar is. Virgil en Gomez zullen allebei op zijn vroegst pas in het voorjaar weer kunnen voetballen, dus een extra kracht zou geen kwaad kunnen. Tot die tijd moet deze ploeg het maar volhouden in de voorste versnelling. Voor in de agenda: woensdag 16 december komt Liverpool op Anfield in actie tegen collega-koploper Tottenham Hotspur!

Liverpool FC: eindelijk kampioen! | Jan Willem Spaans

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.