dinsdag, april 30

28. Offside & onside – 23 december 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside
 De emir van Qatar legde Lionel Messi tijdens de prijsuitreiking een ‘bisht’ om de schouders, onder het toeziende oog van FIFA-voorzitter Infantino, aka Infantilo. Dit is in strijd met het reglement dat zegt dat een speler de normale speeluitrusting moet dragen. Nu, we zijn het ondertussen wel gewoon dat de FIFA zijn eigen reglementen met de voeten treedt. Alles met het oog op extra dollars.
 De Rode Duivels vielen tijdens dit WK door de mand, maar ze zakken op de FIFA-ranking slechts van twee naar vier. Het zegt alles over de waarde van dat klassement. Toch is de vrije val niet meer veraf.
 De gezondheid van Pelé wordt er niet beter op. Hij moet de kerstdagen in het ziekenhuis doorbrengen.
 Vraagje: was het doelpunt van Paintsil tegen Anderlecht geldig? De pas van Heynen was wel degelijk voor Samata bedoeld en die liep offside. Paintsil was wel onside en scoorde, maar is de situatie die hieraan voorafgaat niet richtinggevend?
 Wat we eigenlijk al wisten, werd nog eens bevestigd: klassenjustitie bestaat in ons land. De minnelijke schikking voor enkele voetbalbonzen werd bevestigd en de schuldigen kunnen zo verder door het leven. Meer zelfs, ze kunnen zelfs deel uit maken van een taskforce.
 KDB is met twee assists duidelijk in zijn sas in de eerste wedstrijd na het WK met Manchester City. Zonder het WK hadden we dit item bij Onside gezet. Nu niet!
 65 stadionverboden. Een vreemde zin: het gaat de goede kant op. Ook al is dit maar het topje van de ijsberg.

Onside
 Vanaf 3 februari wordt er in de Jupiler Pro League op zondag niet meer gespeeld om 21 uur. Laatste aanvangsuur wordt 19.30 uur. Toch nog altijd behoorlijk laat voor wie de dag erop vroeg uit de veren moet om een minder betaalde job dan voetballer in eerste klasse uit te oefenen.
 Club Brugge beslist om Hoefkens aan boord te houden. Gelukkig niet de zoveelste trainerswissel. En misschien een aanzet voor clubbesturen om na te denken over eventuele fouten in hun beleid bij aankopen (spelers) en aanstellingen (trainers).
 Beth Mead, speelster van de Engelse ploeg die de Europese titel won, is verkozen tot nieuwe Sports Personality of the Year in het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar was het Emma Raducanu. Het is een halve eeuw geleden dat vrouwelijke sporters de trofee twee jaar op rij mochten in ontvangst nemen.
 Pep Guardiola heeft zijn collega-trainers opgeroepen om een beter voorbeeld te geven.
 We wensen alle lezers van ons platform een warm kerstfeest.

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply