woensdag, mei 29

Wat te onthouden van het weekeinde? – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

PLOEG VAN DE WEEK: Real Madrid, dat voor het eerst sinds april 2014 een derby won in Vicente Calderon

SPELER VAN DE WEEK: Cristiano Ronaldo, die alle goals voor zijn rekening nam tegen Atletico Madrid en daarmee zijn 39ste hattrick voor de Koninklijke realiseerde

 

BELGIE

-We were Anderlecht. Wat is er overgebleven van het ooit zo trotse instituut? Halfweg de reguliere competitie bungelt paars-wit op een zesde plaats. Deelneming aan Play-off 1 lijkt niet eens verzekerd.

Waar ligt de oorzaak voor het afglijden van Sporting? Bij het bestuur dat een onbegrijpelijk transferbeleid voerde en alleen aanvallend ingestelde spelers aantrok, terwijl de defensie al een probleemgeval was. Overigens, wie is zo dwaas om zo’n twee miljoen euro neer te tellen voor een speler als Badji?

Bij de trainer, die wel rake dingen zegt, maar vooral op het verkeerde moment en nog erger: die ook de verkeerde beslissingen opstapelt. Wie bij een 1-2 voorsprong zijn spelmaker Stanciu, ook al was hij weer ondermaats, inruilt voor een rudimentaire voetballer als Badji verdient alleen om te verliezen.

Bij de spelers, die er niets van bakken. Aanvoerder Hanni was het niet eens met zijn coach en besloot om met zijn maats de richtlijnen van René Weiler tijdens de rust overboord te gooien, maar toen ging het pas echt van kwaad naar erger. Alleen wie presteert, heeft recht van spreken.

-Alle lof dus voor Zulte Waregem, dat voor het eerst van een (zogenaamde) topploeg won en vooral voor het eerst ook echt kon bekoren. Een mooi toetje om de heenronde af te sluiten.

-Play-off 1 zou er wel eens heel vreemd kunnen gaan uitzien. Niet alleen Anderlecht is niet zeker van zijn plaats, maar ook de andere ‘groten’ mogen zich zorgen maken en dat geldt vooral voor Racing Genk en Standard.

-Wil iedereen die bij het voetbal betrokken is eens de reglementen nalezen? Om te beginnen Ivan Leko. Ergerlijk zoals hij naar de ref stapte na een overduidelijke strafschopfout en nadat de Oekraïner Bezus twee keer was ontsnapt aan een rode kaart. Hallo reviewcommissie?

Maar niet alleen Leko, ook de tv-commentatoren mogen de spelregels kennen en de scheidsrechters moeten ze toepassen. De duw die Maric op Mambour aan Pollet gaf, was een strafschop. Geen discussie mogelijk. De commentator had het bij het rechte eind, de ref niet.

De duw die Scholz Achter de Kazerne aan Verdier verkocht, verdiende ook een penalty. De commentator en de arbiter zaten fout. Dat de Fransman er al vallende ‘wat bij deed’ volgens de tv-stem, is volstrekt niet ter zake. Het reglement zegt dat je een tegenstander niet mag duwen, niet dat je hem niet omver mag duwen.

 

EUROPA

-Voor het eerst in meer dan twee jaar stond Bayern München de leiding af in de Bundesliga. De ploeg uit Beieren ging voor de bijl bij Borussia Dortmund, waar Aubameyang voor het enige doelpunt tekende.

RB Leipzig is de nieuwe koploper. Met dank aan de doelmannen. Peter Gulacsi stopte een strafschop voor de Rode Stier, terwijl kersvers international Bernd Leno in het doel van Bayer Leverkusen stond te flateren (2-3).

-In Spanje bouwt Real Madrid stilaan een mooie voorsprong uit. Dankzij Cristiano Ronaldo, die nu meer goals in de derby maakte dan de legendarische Alfredo di Stefano. De Koninklijke liep twee punten verder uit omdat Barcelona averij opliep in Nou Camp tegen Malaga. Zonder Messi en Suarez schoten de Catalanen met losse flodders (0-0).

-Chelsea is de nieuwe koploper in de Premier League. Mede dankzij Thibaut Courtois, die voor de zesde keer op rij de netten schoon hield. De Blues moeten als titelkandidaat serieus worden genomen, omdat ze het voordeel hebben geen Europese verplichtingen te hebben. Dat geldt overigens ook voor Liverpool, dat op 0-0 bleef steken bij Southampton.

Tottenham haalde het van West Ham dankzij twee goals van Harry Kane en Crystal Palace ging tegen Manchester City ten onder door twee goals van verloren zoon Yaya Touré.

Manchester United-Arsenal eindigde op 1-1. Olivier Giroud zorgde met een late gelijkmaker voor een heuse hold-up. De Red Devils moeten echter niet treuren. Voor het eerst werd er onder Mourinho ( na de rust) echt goed gevoetbald.

François Colin

Share.

About Author

4 reacties

  1. Dirk Deferme on

    Voetbal is een rare sport of een raar ‘spel’ als je dat liever hoort. Zeg maar dat niemand weet wat er echt scheelt bij RSCA behalve dan dat het daar al jaren niet goed zit. Dat ze nu na tabula rasa een clean start/doorstart willen maken maar daar amper tijd voor krijgen. Dat ze veel problemen hebben in de defensie, Najar-Kara-Lombaerts-Obradovic was niet verkeerd geweest maar… enfin omstandigheden. Badji, misschien zijn geld niet waard maar ik heb die wel al een paar goede wedstrijden zien spelen. In dienst van. Stanciu en Hanni zijn de mannen die gisteren echt teleurstelden. En dan waren er nog de omstandigheden. Anderlecht werd aan het einde van de eerste helft echt overhoop geblazen. Zo zot was het niet om er een stabiliserende middenvelder bij te zetten en de nutteloze, zwalpende Stanciu er af te halen. Maar dan, een strafschop -die er geen was- en meteen nog de 3-2 er bovenop. Dat is voetbal.. Si on le laisse faire, krijgt Weiler dat op de rails. Een andere trainer ook als hij kan werken tot aan PO1. Of RSCA dan kampioen wordt? Wie weet het wel?

  2. Pingback: ยี่กี5นาที

  3. Pingback: Library

  4. Pingback: max muay thai

Leave A Reply