dinsdag, oktober 22

Wat te onthouden van het weekeinde? Komt de redding dan toch uit het oosten?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

PLOEG VAN DE WEEK: Beerschot, dat tegen Anderlecht zijn eerste zege van het seizoen boekte

SPELER VAN DE WEEK: Marwan Alsahafi met twee goals tegen Anderlecht, hij deed even denken aan Saeed Al-Owairan, die met Saudi-Arabië de Rode Duivels voor schut zette op het WK 1994

BELGIE

Leider Racing Genk poetste de nederlaag in Kortrijk weg met winst in de Limburgse derby. De buit leek al na een kwartier binnen, toen Taniguchi rood kreeg. En al helemaal toen de thuisploeg twee goals uitliep. STVV kwam echter twee keer terug en hield er tot de laatste minuut de spanning in (3-2). De Kanaries eindigden de partij finaal met negen, want ook Brahimi mocht inrukken.

Genk telt nu vijf punten voorsprong op Antwerp, dat zijn zegereeks (vijf overwinningen op rij) zag afgebroken worden in Leuven. OHL was na de rust zelfs de betere ploeg. Club Brugge en AA Gent delen de derde plaats. De Buffalo’s kwamen niet verder dan een gelijkspel bij

Union, dat al voor de vijfde keer dit seizoen op 0-0 bleef steken. Club Brugge won voor de eerste keer in vier wedstrijden, in het Westelse Kuipje met de bereidwillige medewerking van doelman Bolat (1-2).

Op acht punten al volgen Anderlecht en het verrassende KV Mechelen. Het debuut van David Hubert als officiële T1 van Anderlecht zal hij snel willen vergeten: 2-1 verlies bij Beerschot, dat zijn puntenaantal verviervoudigde. Komt de redding dan toch uit het oosten voor het Kiel? KV Mechelen haalde thuis fors uit tegen Kortrijk (3-0).

Cercle Brugge tenslotte zorgde met Dender voor een troosteloze partij (0-0). Aan de vooravond van een nieuwe Europese week konden Union, AA Gent, Anderlecht, Cercle Brugge en zelfs Club Brugge, ondanks de winst, niet overtuigen. Gelukkig komt alleen Club (Milan) tegen een tegenstander van formaat uit. Midtjylland (Union), Ludogorets (Anderlecht), Vikingur (Cercle) en Molde (AA Gent) zouden met lege handen moeten achterblijven. Maar zet er je geld niet op in.

EUROPA

*Bayern München legde Stuttgart, de vice-kampioen van vorig seizoen, onvriendelijk over de knie: 4-0. Met nog maar eens een hattrick voor Harry Kane. De ploeg uit Beieren deelt de leiding mat RB Leipzig, dat bij Mainz won (0-2). Het thuispubliek keerde zich, net als de aanhang van Borussia Dortmund, tegen hun vroegere held Jürgen Klopp. Hij gaat straks immers voor de R(ed)B(ull)-ploegen werken. Kampioen Bayer Leverkusen haalde het van Eintracht Frankfurt (2-1). Borussia Dortmund versloeg Sankt Pauli (2-1).

*Real Madrid had een uitstekende Thibaut Courtois nodig bij Celta de Vigo (1-2). Atletico Madrid blijft stroef draaien. Het kon pas in de slotfase Leganes afschudden (3-1). Leider Barcelona haalde zwaar uit tegen Sevilla (5-1). Het tegendoelpunt was van Stanis Idumbo, een 19-jarige Belg die was ingevallen. Het nieuwsfeit in Nou Camp was echter de rentree van Gavi na elf maanden blessureleed.

*Liverpool blijft op kop na winst in de topper tegen Chelsea (2-1). Een gevleide overwinning, maar dat zal de Reds worst wezen. Manchester City blijft op een punt hangen na een discutabele overwinning bij rode lantaarn Wolverhampton. John Stones maakte in minuut 95 de winnende treffer (1-2). Het doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd, maar door de VAR gevalideerd. Of moet het geVARideerd zijn? Arsenal ging verrassend voor de bijl bij Bournemouth (2-0) en moet de rol even lossen.

*Paris Saint-Germain versloeg Strasbourg (4-2) en komt zo naast Monaco aan de kop van de ranglijst. De Monegasken konden in eigen stadion geen afstand nemen van Lille (0-0).

*Leider Napoli boekte een zuinige zege in Empolo (1-0). Net als Milan, dat dinsdag Club Brugge over de vloer krijgt, tegen Udinese. En net als nummer twee Juventus tegen Lazio. De Oude Dame incasseerde dit seizoen nog slechts één goal in acht wedstrijden. Ook Inter hield het bij AS Roma op 0-1.

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply