dinsdag, oktober 22

Het sportzomerdebat op Boektopia in Kortrijk – zaterdag 2 november 12u.30

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ons kleine landje bulkt van het sporttalent. Duik mee in het afgelopen sportjaar met deze vier auteurs en experts: Ivan Sonck, François Colin, Stef Van Overstraeten en Bart Lamers. 

Tijdens deze presentatie kijken de auteurs terug naar het voorbije sportjaar en werpen ze hun blik op de toekomst.

Specialist Ivan Sonck heeft in zijn boek Leven en lijden op en naast de atletiekpisteeen hoogst persoonlijke top 25 samengesteld van atletiekmomenten en in het bijzonder van het aparte kader waarin ze zich hebben afgespeeld. Zoals: de tuin spitten alvorens wereldrecordhouder te worden, de bijna tachtigjarige tante Ans, de haat van Mike Powell of een beroemd geworden balkon in Nyahururu.

Als tweede aan het woord is François Colin, senior-voetbaljournalist en aanwezig op twaalf Europese Kampioenschappen sinds 1980 en tien Wereldbekers sinds 1982. Hij woonde meer dan 400 interlands van de nationale ploeg bij, een absoluut record. Hij schreef tientallen historische standaardwerken over het voetbal. Zijn meest recente publicatie is 125 Interlands van vreugde en verdriet.

In Belgische helden van de sportzomer 2024 neemt Bart Lamers je weer mee naar de voorbije lange sportzomer. Je kunt de trillende hitte boven Zuidfranse of Spaanse wegen voelen, het gonzende stadion horen, de opwinding van de fans herbeleven. De auteur kruipt in de kuiten van de sporters, beschrijft de schilderachtige decors, werpt zijn licht op veelbetekenende details en hekelt de tics van de commentatoren. Een sportboek om in terug te dromen.

Stef Van Overstraeten beschrijft in Het grote ideeënboek voor amateurvoetbalclubs maar liefst 222 concepten, voorstellen en ingevingen die het leiden van een vereniging en het leven in en om de club beter willen maken. Ze belichten alle facetten van de werking en hebben de bedoeling bestuurders, spelers, ouders en supporters een frisse blik te bezorgen en te doen nadenken om een andere koers te varen.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply