dinsdag, april 30

En alweer een nieuw boek: de Gouden Generatie 2012-2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samen met mijn vriend en ex-Rode Duivel en -assistent-bondscoach Eddy Snelders maakte ik een boek over de zogenaamde Gouden Generatie. Het tweede decennium van hoog conjunctuur van het Belgische elftal, na 1980-1990 met onder andere Jan Ceulemans, Eric Gerets en Jean-Marie Pfaff. Het begon voor de huidige generatie in 2012 met een schitterende, vriendschappelijke interland tegen Nederland en eindigt (voorlopig) met een nederlaag in de Johan Cruijff Arena. Aan de Rode Duivels om er nog een fraai slot aan toe te voegen.

We selecteerden de veertig meest markante interlands van de generatie Kompany, Courtois, Hazard, De Bruyne en brengen er verslag over uit. Eddy voegde er zijn deskundige commentaar aan toe.

Het boek is te koop in de boekhandel en kan ook via deze site (ga naar winkel) worden besteld.

 

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply